• images/stories/header/sepokt/left/HC01.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC07.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC02.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC03.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC05.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC06.jpg
 • images/stories/header/sepokt/left/HC04.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0187.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0066.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0202.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0059.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0084.jpg
 • images/stories/header/sepokt/center/DSC_0197.jpg
 • images/stories/header/sepokt/right/1564657347-1564657348-org.jpg
 • images/stories/header/sepokt/right/1574530893-1574530894-org.jpg
 • images/stories/header/sepokt/right/1564654157-1564654158-org.jpg
 • images/stories/header/sepokt/right/1574533141-1574533142-org.jpg

Find det nærmeste havecenter

Hos vores medlemmer kan du være sikker på et stort udvalg af planter i høj kvalitet, spændende tilbehør til hus og have, specialiteter og nyheder – ledsaget af gode råd og udsøgt service af fagfolk.


Klik her for at søge efter dit nærmeste havecenter.

DH nyhedsbrev

dh nyhedsbrev

Redaktion: Marianne Bachmann Andersen.
For spørgsmål kontakt venligst: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

15. maj 2017

Spoga+gafa 2017

Multifunktionel city comfort – trends i 2017/2018

Gulerødder i en potte eller salat i en kasse: Trendbevidste byboere er i fuld gang med at dyrke deres egne afgrøder. Hvad der tidligere kun var almindeligt på landet eller i kolonihaver, vinder nu indpas i byboernes liv. Urban gardening er det nye ”buzzword” som beskriver tomater, rød peber og jordbær, som vokser på altanen, på tagterrassen og i baggården. En helt ny havekultur har set dagens lys og dens popularitet stiger dag for dag. Ifølge en undersøgelse, som det tyske ”Apotheken Umschau” har gennemført, svarede 39% at de på deres altan eller i deres have dyrkede frugt, grøntsager og krydderurter i stigende grad. Derfor leves sommeren ude, og der indrettes med alle moderne tillægsprodukter.

Produkter til at udbygge trenden ligger også i grill og grilludstyr samt smarte anordninger til at opbevare ting i. Farven er helt klart grøn, og især det at lave mad ude, vil få en større og større betydning i fremtiden.

Top trend 2017/18

Som led i den stigende urbanisering vil vi se, at byernes behov for at være udendørs også vil stige. Livet i byen skal leves ude, og det skal helst være lidt sofistikeret. Det er ikke længere kun studerende, som vælger livet i byerne – også højindkomstforbrugere vælger forstaden fra og flytter ind til byen. Der har de et behov for at indrette dem flot og godt – også på terrassen. Designede udendørsmøbler vil der være et nyt marked for. De skal kunne klappes sammen og blive gemt væk om vinteren. De vil være i lette og stilfulde materialer og være sammenlignelige med møblerne inde i stuerne. I tillæg til møblerne, vil lys, parasoller, tæpper og så selvfølgelig planter være udstyr, der gør den lille urbane have fuldt funktionsdygtig.

Multifunktionel er trumfkortet

De dage, hvor den udendørssofa kun blev brugt til at sidde i, er for længst talte. Ikke mindst fordi pladsen er så trang, vil behovet for multifunktionelle møbler være særdeles efterspurgte til sommerens opholdsrum. Producenterne er i fuld gang med at være kreative. En sovesofa kan hurtigt omdannes til en sofa med bord – stole kan anvendes både til at sidde på og som et sidebord. Der kommer lys i parasollen og oplagringsplads integreres alle steder. På grill siden kan man nu både røge, riste, koge og bage samt tilbyde LED lamper og strømfordelere. Flere og flere ting bliver nemmere.

Ifølge en ekspert, så bliver hver anden Euro brugt af nogen, der er fyldt 50 år. En attraktiv målgruppe, der er motiveret til at bruge lidt flere penge på den grønne oase, hvis produkterne tilbyder noget ekstra. Højkvalitetsmøbler med høj komfort – gerne udført i en god ergonomisk form. Reguleringen af skygge må gerne kunne styres med en fodbetjent kontakt, og krukkerne, som man skal plante i, skal være nemme at have med at gøre. Alle produkter skal være chic og moderne.

Farvetrenden siger “grøn”
Grøn er årets farve. Uanset om der er tale om modetøj, kosmetik eller møbelstoffer, så skal alt være grønt og blomstrende. Trenden rammer nu også livet udendørs. Alting skal passe ind i naturen. Den grønne farve strækker sig fra at være frisk grøn til de meget mørke nuancer. Dertil følger, at grøn er utrolig nem at sammensætte med andre farver. Sammen med gul bliver den energisk, mens den sammen med pink og blå bliver blødere. Selvfølgelig vil både hvid, grå, brun og sort også være gode farver til havens rum.

Grill

At grille hele året rundt, er blevet populært. Mange ønsker at sysle med noget udenfor. Større eller mindre anordninger, der enten er fast monteret eller kan trækkes rundt på hjul, sørger for, at vi kan tilberede maden udendørs. Mange udekøkkener vil være lige så veludstyret, som dem vi har i huset. Kyllingen kan grilles på roterende spyd, maden kan røges, koges og bages på de nyeste modeller af grill. Mængden af grill-udstyr stiger ligeledes, og snart kan man få næsten alting, så maden bliver perfekt. Som noget helt nyt – eller faktisk er det en ny introduktion, kan man stege på træplanker, som afgiver en bestemt smag til fisken, kødet eller grøntsagerne.


Havens udstyr

Haveejere elsker at designe og ordne deres haver selv, det må bare ikke være for besværligt. Derfor er alt udstyr, der letter deres arbejde kærkomment. Et godt eksempel er robotplæneklipperen og batteridrevne håndredskaber. Højbede til at dyrke blomster i og altankasser med vandreservoir falder ligeledes i god jord. Ergonomiske redskaber vinder mere og mere indpas. Diverse digitale hjælpemidler, som kan regulere og måle giver også haveejerne lyst til at investere mere i deres uderum.

Spoga+gafa 2017 åbner for besøg d. 3. – 4. september

Mere end 2000 udstillere vil vise produkter, som understøtter fremtidens trends. Udstillingen finder sted i Koelnmesse – Global Competence in Furniture, Interiors and Design. Se mere på www.spogagafa.com .

The Garden Day 2017 er åben d. 2. – 3.
September, og du kan se mere på www.tagdesgartens-koeln.com .

 

23. februar 2017

Elever baner vejen for ny viden på Have & Landskab

I disse dage er både anlægsgartnerelever, forskere og maskinførere ved at gøre Have & Landskab klar til slutningen af august. Udstillingens udvidelse på alle fronter indebærer nemlig også et omfattende forskningsprojekt, som over årene skal udvikle sig sammen med udstillingen.

Læs mere...

10. januar 2017

Seniorklubben

Danske Planteskoler

Arrangerer I samarbejde med Gislev Rejser 5-dags tur til Berlin 17.-21. maj 2017.

  

Da klubben i 2014 var på 4-dags tur til Oldenburg, var der hurtig stemning for at arrangere en lignende tur i 2017. Denne gang går turen til Berlin, hvor man foruden at opleve den spændende by, og dens historie, også skal besøge den store IGA-udstilling og Berlin Botaniske Have.

Læs mere...

10. januar 2017

Lokal romantik, tak! Af Flemming Birch

Den lokale fødevarebølge handler om, at vi som forbrugere vil vide, hvor vores mad kommer fra, hvordan den er fremstillet, og hvem der har fremstillet dem. Det fører ofte til den misforståelse, at lokale varer har noget med geografi at gøre. Det har de ikke.

Læs mere...

10. januar 2017

Container Centralen (CC) samarbejder med sine kunder om, hvordan man bedst introducerer den nye CC Solid.

“Al feedback vil blive gennemgået grundigt og senere brugt til at udføre implementeringen bedst muligt i forhold til kundernes behov”

Hoofddorp, december 2016. Nu begynder Container Centralen sin markedsundersøgelse af, hvordan den nye hylde CC Solid bedst kan implementeres. Til det formål er hjemmesiden www.newshelves.eu nu online. Besøgende finder her alle de relevante oplysninger om CC Solid, hvilke problemer denne nye hylder løser samt 2 scenarier for implementering.

Læs mere...

22. august 2016

Formland Autumn 18. -21. august

Der er nok at se på, når de 10 haller fyldes med 444 udstillere og tre trendzoner lokker masser af interesserede til for at blive inspireret til fremtidens mange produkter indenfor interiør. Design, trends og tendenser i tiden kan man få indblik i på nogle af standene, men også ved workshops, foredrag og shows. Hele 66 ”forestillinger” løber af staben i messens fire dage.

Læs mere...

14. juni 2016

Nyt dyrkningssystem til reduceret jordbearbejdning afprøves i Danmark

I regi af EU-projektet SOILVEG afprøver forskere på Aarhus Universitet en ny metode, hvor efterafgrøder ikke pløjes ned i jorden. I stedet sås hvidkål direkte i plantemassen. Idéen er, at det døde plantemateriale både skal hæmme ukrudts fremspiring og sikre kvælstof til grøntsagen.

Læs mere...

14. juni 2016

Glyphosat afgørelse udskudt endnu engang

Fremtiden for glyphosat, det aktive stof i Roundup og andre ukrudtsmidler, er stadig usikker, efter at Europa-Kommissionen har undladt endnu en gang at forlænge brugen i sidste uge.

Læs mere...

18. maj 2016

En eventyrlig have

Mange mennesker kan erindre, at de har set plakater med billeder af åkander. Nogle kan måske endda erindre, at der var en bro over søen med åkander, eller bede med et væld af blomster. Og så er der dem, som kan huske at maleren, der malede disse fantastiske billeder, hed Monet – Claude Monet.

Læs mere...

19. april 2016

Bedste Spring Days nogensinde

Aldrig før har Havecentre handlet så meget under messen Groen-Direkt’s Spring Days. Messen fandt sted 11. and 12. april. Næsten 400 producenter præsenterede deres produkter til de besøgende.

Læs mere...

23. marts 2016

Quinoa dyrkning på danske marker – og som hobbyplante?

Vegetarisk kaviar? Hvad er nu det for noget? Ja, du har måske allerede spist de små sorte eller røde runde korn, som er supersunde og et godt alternativ til bl.a. kød og brød. Nogle betragter nærmest quinoa som det sundeste planteprodukt, som overhovedet findes.

Læs mere...

23. marts 2016

Copenhagen Markets åbner 4. april

På min bogreol står en bog, der hedder KØBENHAVNS GRØNTTORV 1958-1983. En 25 års jubilæumsbog, der beskriver udviklingens hast og et stadigt stigende behov for flere m2 til salg og distribution af frugt, grønt og potteplanter. Andelsforeningen Københavns Engros Grønttorv stod bag byggeriet, og de havde travlt med at skaffe den nødvendige kapital på 22,6 mio. kr.

Læs mere...

08. marts 2016

Idéer set i England

Læs mere...

24. februar 2016

IPM Essen er vinterens mødested for hele den grønne branche

I dagene fra d. 26. – 29. januar nåede de 1.588 (1.604 i 2015) udstillere fra 49 forskellige nationer at få besøg af 57.200 (56.500 i 2015) besøgende, og potentielle kunder må der have være mange af, for 78% af de besøgende kategoriseres som ”beslutningstagere”.

Læs mere...

09. februar 2016

Temadage i Svendborg 20. – 21. januar 2016

Der var lagt op til to dages underholdning, inspiration, men også til hårdt arbejde for de fremmødte, for programmet lagde op til selvransagelse og målsætninger for det kommende år.

Her kan du læse om mange af de budskaber, som indlægsholderne havde med. I alt deltog 151 i årets Temadage, der igen i år var en sammenlægning af Vintermødet for Danske Planteskoler og Danske Planteskoler, der var bakket godt op af Planteskoleringen og Grønne Danmark.

Læs mere...

09. februar 2016

PEJ byder ind med fremtidige trends

Pernille Kristine Møller gav på 30 min. sit bud på de trends, der kommer til at præge billedet i detailhandlen det kommende år. Den overordnede titel på næste års trend er GENOPDAGELSE af det glemte, men også det ukendte.

Der er ikke tale om retro, men om at kunne være opdagelsesrejsende i livet og finde værdier i det nære og fjerne, det nye og gamle, i byen og på landet, blandt det kendte og ukendte.

Læs mere...

09. februar 2016

Flyvende start af 2016 havesæsonen

GROEN-Direkt’s Spring Fair: flere besøgende, højere omsætning

GROEN-Direkts Spring Fair betyder begyndelsen på en ny sæson. D. 2. – 3. februar blev messen besøgt af flere personer, end der traditionelt kommer til denne internationale havecentermesse. Indkøbere fra hele Europa gav udtryk for deres optimisme og beviste deres entusiasme ved at handle for mere, end ved samme messe sidste år. En del forhåndsordrer er lagt, og der krydses fingre for et godt vejr.

Læs mere...

27. januar 2016

Indtryk fra en Canadisk jul

IGCA (International Garden Center Assosiation) afholdt bestyrelsesmøde i december måned 2015 i Toronto, Canada. I den forbindelse så vi et par havecentre. Billederne fra disse havecentre kan måske give inspiration til julen 2016.

Læs mere...

12. januar 2016

God opbakning til Fagmessen for Blomsterhandlere og Havecentre 2016

Et nyt år og en ny uge. Fagmessen startede året med to åbne dage, hvor detailhandlende med interesse for planter og tilbehør kunne se nye og kendte produkter fra deres leverandører. Der var god opbakning

Læs mere...

12. januar 2016

Nyt svampemiddel mod falsk meldug (bladskimmel)

Brugsanvisning til mindre anvendelse af midlet Revus (1-195) til bekæmpelse af svampesygdomme i prydplanter i væksthus og på friland er blevet godkendt.

Læs mere...

12. januar 2016

Fra tjære til parfume: Butikken med det hele

Billedet ovenover er taget i 1908 og er facaden på Odder Material- og Farvehandel. Her kan du købe Medicinal- og materialvarer, kolonial- og delikatessevarer, malerartikler, pakfarver, parfumer, svampe, vine, cigarer og sæber. I gamle dage – da var der orden i tingene.

Læs mere...