• images/stories/header/janfeb/left/971468_52081730.jpg
 • images/stories/header/janfeb/left/1115618_28068332.jpg
 • images/stories/header/janfeb/left/1118454_88698943.jpg
 • images/stories/header/janfeb/left/989176_14833569.jpg
 • images/stories/header/janfeb/left/1127745_21322845.jpg
 • images/stories/header/janfeb/center/HC01.jpg
 • images/stories/header/janfeb/center/HC04.jpg
 • images/stories/header/janfeb/center/HC06.jpg
 • images/stories/header/janfeb/center/HC03.jpg
 • images/stories/header/janfeb/center/HC05.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/1147248_97087309.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/1574530571-1574530572-org.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/1564649707-1564649708-org.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/Untitled-2.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/Untitled-3.jpg
 • images/stories/header/janfeb/right/Untitled-1.jpg

Find det nærmeste havecenter

Hos vores medlemmer kan du være sikker på et stort udvalg af planter i høj kvalitet, spændende tilbehør til hus og have, specialiteter og nyheder – ledsaget af gode råd og udsøgt service af fagfolk.


Klik her for at søge efter dit nærmeste havecenter.


15. maj 2017

Spoga+gafa 2017

spogafa 16 033 013

Multifunktionel city comfort – trends i 2017/2018

Gulerødder i en potte eller salat i en kasse: Trendbevidste byboere er i fuld gang med at dyrke deres egne afgrøder. Hvad der tidligere kun var almindeligt på landet eller i kolonihaver, vinder nu indpas i byboernes liv. Urban gardening er det nye ”buzzword” som beskriver tomater, rød peber og jordbær, som vokser på altanen, på tagterrassen og i baggården. En helt ny havekultur har set dagens lys og dens popularitet stiger dag for dag. Ifølge en undersøgelse, som det tyske ”Apotheken Umschau” har gennemført, svarede 39% at de på deres altan eller i deres have dyrkede frugt, grøntsager og krydderurter i stigende grad. Derfor leves sommeren ude, og der indrettes med alle moderne tillægsprodukter.

Produkter til at udbygge trenden ligger også i grill og grilludstyr samt smarte anordninger til at opbevare ting i. Farven er helt klart grøn, og især det at lave mad ude, vil få en større og større betydning i fremtiden.

Top trend 2017/18

Som led i den stigende urbanisering vil vi se, at byernes behov for at være udendørs også vil stige. Livet i byen skal leves ude, og det skal helst være lidt sofistikeret. Det er ikke længere kun studerende, som vælger livet i byerne – også højindkomstforbrugere vælger forstaden fra og flytter ind til byen. Der har de et behov for at indrette dem flot og godt – også på terrassen. Designede udendørsmøbler vil der være et nyt marked for. De skal kunne klappes sammen og blive gemt væk om vinteren. De vil være i lette og stilfulde materialer og være sammenlignelige med møblerne inde i stuerne. I tillæg til møblerne, vil lys, parasoller, tæpper og så selvfølgelig planter være udstyr, der gør den lille urbane have fuldt funktionsdygtig.

Multifunktionel er trumfkortet

De dage, hvor den udendørssofa kun blev brugt til at sidde i, er for længst talte. Ikke mindst fordi pladsen er så trang, vil behovet for multifunktionelle møbler være særdeles efterspurgte til sommerens opholdsrum. Producenterne er i fuld gang med at være kreative. En sovesofa kan hurtigt omdannes til en sofa med bord – stole kan anvendes både til at sidde på og som et sidebord. Der kommer lys i parasollen og oplagringsplads integreres alle steder. På grill siden kan man nu både røge, riste, koge og bage samt tilbyde LED lamper og strømfordelere. Flere og flere ting bliver nemmere.

Ifølge en ekspert, så bliver hver anden Euro brugt af nogen, der er fyldt 50 år. En attraktiv målgruppe, der er motiveret til at bruge lidt flere penge på den grønne oase, hvis produkterne tilbyder noget ekstra. Højkvalitetsmøbler med høj komfort – gerne udført i en god ergonomisk form. Reguleringen af skygge må gerne kunne styres med en fodbetjent kontakt, og krukkerne, som man skal plante i, skal være nemme at have med at gøre. Alle produkter skal være chic og moderne.

Farvetrenden siger “grøn”
Grøn er årets farve. Uanset om der er tale om modetøj, kosmetik eller møbelstoffer, så skal alt være grønt og blomstrende. Trenden rammer nu også livet udendørs. Alting skal passe ind i naturen. Den grønne farve strækker sig fra at være frisk grøn til de meget mørke nuancer. Dertil følger, at grøn er utrolig nem at sammensætte med andre farver. Sammen med gul bliver den energisk, mens den sammen med pink og blå bliver blødere. Selvfølgelig vil både hvid, grå, brun og sort også være gode farver til havens rum.

Grill

At grille hele året rundt, er blevet populært. Mange ønsker at sysle med noget udenfor. Større eller mindre anordninger, der enten er fast monteret eller kan trækkes rundt på hjul, sørger for, at vi kan tilberede maden udendørs. Mange udekøkkener vil være lige så veludstyret, som dem vi har i huset. Kyllingen kan grilles på roterende spyd, maden kan røges, koges og bages på de nyeste modeller af grill. Mængden af grill-udstyr stiger ligeledes, og snart kan man få næsten alting, så maden bliver perfekt. Som noget helt nyt – eller faktisk er det en ny introduktion, kan man stege på træplanker, som afgiver en bestemt smag til fisken, kødet eller grøntsagerne.


Havens udstyr

Haveejere elsker at designe og ordne deres haver selv, det må bare ikke være for besværligt. Derfor er alt udstyr, der letter deres arbejde kærkomment. Et godt eksempel er robotplæneklipperen og batteridrevne håndredskaber. Højbede til at dyrke blomster i og altankasser med vandreservoir falder ligeledes i god jord. Ergonomiske redskaber vinder mere og mere indpas. Diverse digitale hjælpemidler, som kan regulere og måle giver også haveejerne lyst til at investere mere i deres uderum.

Spoga+gafa 2017 åbner for besøg d. 3. – 4. september

Mere end 2000 udstillere vil vise produkter, som understøtter fremtidens trends. Udstillingen finder sted i Koelnmesse – Global Competence in Furniture, Interiors and Design. Se mere på www.spogagafa.com .

The Garden Day 2017 er åben d. 2. – 3.
September, og du kan se mere på www.tagdesgartens-koeln.com .

 

 spogafa 16 033 010