Stand 3212

Logo

LARVEX

Larve

Borregaard Bioplant introducerer et nyt middel, som de har fået godkendt af Miljøstyrelsen. LARVEX indeholder bakterien Bacillus thuringienses, og bakterien parasitterer larven, hvorefter den dør.

Det er især det stigende problem med den invasive art af buksbom-halvmøllet, som har ødelagt utallige buksbom i de danske haver, som LARVEX er anvendelig mod. Der har hidtil ikke været bekæmpelsesmidler til rådighed for private, men nu har Borregaard Bioplant det godkendte middel til salg.

LARVEX har også effekt overfor andre skadelige larver i haven og drivhuset. Eks. kålsommerfuglens larver i kålene, spindemøl i hækken og haveuglelarver i tomatplanterne.

Buksbom m. larver

Stand 3228

Buddes Planteskole med Tjek Hæk

 Formklippede hækplanter produceret i filpotter i færdig højde. Når planten kommer hjem, så skæres filtpotten op og fjernes, så rødderne har mulighed for hurtigt at søge ud i jorden. Planten skal nu vendes, så de klippede sider vender rigtigt. Klip evt. hækken i højden, så den står helt skarp efter plantningen.

Husk at vande, så hækken bliver etableret godt.

Stand 3512

Floralabels præsenterer:

MERSALG: Sammen med OKI viser de, hvordan professionelt tilpassede individuelle skilte og bannere kan skabe mersalg. Bl.a. viser de et eksempel fra en butik i Norge, der øgede salget med 25% på tre dage og fordoblede det på to uger ved at gå fra ingen speciel skiltning på en palle med varer på tilbud – til god og tydelig skiltning.

Miljøvenlige etiketter og pinde:

  1. Bionedbrydelige: Udover at deres kendte og gennemprøvede L1 sløjfer og hængetiketter er bionedbrydelige sammen med affald på lossepladser, så introducerer Floralabel nye selvklæbende etiketter, hvor selvklæberen er bionedbrydelig.
  2. Komposterbare: et helt nyt selvklæbende materiale forsvinder med komposten, men holder ca. 6 måneder udendørs på planterne. Ideelt til brug indendørs eller for planter med relativt hurtigt salg for øje.
  3. Bambuspinde som ikke indeholder plast eller andre miljøskadelige produkter

Intelligente RFID sløjfe- og stiketiketter er en anden spændende nyhed, som Floralabel viser. De indeholder både en chip og en antenne, så man kan lagre mange flere informationer, som kan læses på flere meters afstand, så man f.eks. nemt kan tjekke sit lager. En selvklæbende udgave kan fx bruges til tyverisikring. Andre specielle chips kan måle og gemme informationer om temperatur og fugtighed. Der er simpelthen så mange muligheder, at det kun er behovet, der sætter grænserne.

Intelligente stiketiketter med indbygget chip og antenne

Stand 4141

Gl. Sunds Planteskole                                   

To nye forårslyng

Erica

Erica x darleyensis ’Eva Gold’

Vintergrøn meget lav og kompakt sort, der bliver 30 cm høj og næsten dobbelt så bred. Blomsterne er mørkerosa og blomstringen starter i februar og fortsætter hen i foråret. Når de nye nålelignende blade springer ud i foråret er de først meget lysegrønne. Henover sommeren får de et gyldent skær, som om vinteren igen fremstår næsten ensfarvede grønne.

Erica Steffi

Erica carnea ’Steffi’

Rigtblomstrende klare hvide blomster på den vintergrønne kompakte ’Steffi’, der vokser meget langsomt, og kun bliver omkring 20 cm høj og en smule bredere. Løvet er lysegrønt. Blomstring fra februar til april. Dens kompakte vækst gør den i særdeleshed velegnet til trug, krukker og baljer. Tiltrækker bierne på en årstid, hvor der ikke er så meget, der blomstrer.

Pieris med dansk islæt

Pieris Viking

Pieris japonica ’Viking’

Jan-Willem Wezelenburg står bag denne fine og meget robuste sort af pieris. Navnet har han måske været inspireret til, når han rejste Skandinavien rundt på hans salgsture. De vintergrønne blade er smalt elliptiske, læderagtige og let skinnende. Først er de kobberagtige og ændrer sig til at være mere mørkegrønne. Dens nye tilvækst ses to gange i løbet af sæsonen. De små blegrøde blomsterknopper åbner sig efter vinteren og bringer en dejlig duft fra hvide blomster fra marts – april. Højde og bredde på 50 – 80cm. Placeres i fuld sol eller halvskygge.

Stand 3128

Skønne krukker fra Grama Design

Krukker

Hos Grama Design glæder de sig til at præsentere deres sortiment for 2023 på Fagmessen.

Kom og besøg dem på standen, hvor du finder et stort udvalg af lækre kvalitetskrukker til haven. Alle krukker er håndlavede og frostsikre ved korrekt behandling. Du finder bl.a. deres nye smukke sortiment af græske krukker. Krukkerne er bæredygtigt produceret, da man bruger oliven-masse fra de omkringliggende olivenlunde, som brændstof i de store ovne, hvor krukkerne brændes.

Derudover præsenterer Grama Design et stort udvalg af Terracotta og Terracotta Sand, som har en flot sand-struktureret overflade, samt et udvalg af smukke stentøjskrukker som fås i forskellige overflader og farver.

Grama Design glæder sig til at byde dig velkommen.

 

Stand 3539

Nyheder fra Hennecke Stauder

3 stauder der egner sig til buketter eller udplantet i bede.

Ranunculus

Ranunculus acris ’Sulphureus’ har en lang blomstring som begynder i maj og strækker sig helt frem til juli måned. Den har det danske navn Bidende ranunkel og blomstrer med lysegule blomster. Trives i sol og halvskygge og når en højde på 70 cm.

Verbena

Verbena officinalis ’Lavender Spires’ får violette spir-formede blomster. Den har en lang blomstring, da de første blomster springer ud i juni måned, og så fortsætter den med at blomstre frem til november måned. Verbena officinalis ’Lavender spires’ bliver 150 cm høj og trives i fuld sol. Det er er også en af de planter, som insekterne er glade for.

Salvia

Salvia nemorosa ’Caradonna Pink’ En rosa-blomsterne staudesalvie, som får mørke stængeler som vi kender fra ’Caradonna’. Trives i sol og bliver 45 cm. høj. Den tiltrækker insekter, når den blomstrer fra juni til august måned.

Stand 4141

Majland Stauder   

Astrantia bavarica, Stjerneskærm

Nyhed i Majland Stauders sortiment, men den er faktisk observeret allerede tilbage i 1858. Den vokser naturligt langs skovbryn og vandløb i alperne. Ynder en kalkholdig jord.

Den karakteristiske stjerneformede blomst er rosa rød i knop og hvid med et grønligt skær i blomstringen.

Et musthave til den insektvenlige have. God til snit, samt til tørring (evighedsbuketter).

Pulmonaria sac. ‘Raspberry splash’, Lungeurt

Delvist vintergrøn bunddækkende staude, der lyser smukt op i skyggebedet med sit hvidplettede løv.

Insekterne vil elske denne forårsblomstrende skønhed, der står længe og med blomsterfarve, der changerer fra hindbærrød til blåviolet.

Sund sort, der også egner sig til surbundsbedet. Rådyrene undlader at æde den.

Stand 3117

Frønyheder fra Nelson Garden                                                                  

”Alle skal kunne dyrke, uanset om man bor i villa, lejlighed eller på landet. Du skal kunne dyrke, hvor du vil, i potte, palleramme, indendørs eller udendørs, alt efter dine muligheder” 

Hos Nelson Garden tror de, at der kan skabes en have overalt. På den lille altan, i stuen, på køkkenbordet eller endda inde i et skab. Ethvert sted, hvor det er muligt at plante, give næring og dyrke et frø i jord eller vand, er der mulighed for at komme tættere på naturen.

Blandt årets spændende nyheder er f.eks. kollektioner, som er udvalgt med henblik på, at man skal kunne dyrke både grøntsager og blomster i potter. Selv med begrænset plads bør det være muligt at få en rigelig høst.

Stand 3712

OZ Planten med webshop demonstration                                                                            

Virksomhedens internationale team følger med i de nyeste trends indenfor grønne planter, har et stort udvalg af originale orkideer og er klar med sæsonens planter fra producenter i Holland, Belgien, Italien og Spanien. OZ Planten har mere end 25.000 planter i sortiment.

På Fagmessen kan de to repræsentanter gennemgå webshopfunktionerne, og du vil blive mødt af dansktalende Kumar og hans kollega Rene.

Download Flyer

Stand 3332

 Plint A/S                     

Plint vandkande                                                                                

 

 

 

 

 

 

Hos Plint er de glade for, at det endelig lykkedes at Fagmessen gennemføres. Deres største nyhed er netop, at kan sætte fokus på de højkvalitets vandkander, som de sælger til haven. Størrelsen er 9 l, 5 l, 1,5 l og 0,9 l.

Den nyeste vandkande er indendørsvandkanden i rustfrit stål, som indeholder 0,9 l.

Vandkande Vandkande plint

Se også deres øvrige lifestyle produkter, som Plint A/S viser på Fagmessen.

Stand 3749

W. E. T. by Pot Olé

Kan du klippe et par billeder ud fra den pdf, som hun har sendt mig?

Helena Juul Hansen vil gerne gøre opmærksom på, at Pot Olé stadig er i fuld drift og har helt fyldte lagre med smukke håndlavede og frostsikre potter. De har et bredt sortiment af små potter og store krukker, miljøvenlige zink-vandingsbakker, der er uundværlige på CC containere og europaller m.m.

La Plage Pastel

Disse potter og deres fine og rustikke look, har haft kæmpe succes de seneste 5 år i Pot Olé. Denne succes og trend fortsætter. Farverne er TILBAGE og de er kommet for at blive!

Se den nye kollektion til 2023 – ”UNIVERS”, som er smukke håndlavede frostsikre og rustikke krukker. De tre modeller består alle af 5 størrelser pr. sæt. De græskinspirerede krukker har det klassiske look, som aldrig går af mode. De er smukke i et hvilket som helst hjem.

Stand 3349

Prima Færdig Hæk                                                                                               

GIV HJERNEN ET GRØNT PUSTERUM

På messen har Prima Færdig Hæk fokus på, hvordan vi i naturen kan finde mental ro, sundhed, balance og indre velvære, fordi naturen påvirker hjernen positivt. ”Hvorfor har vi det? Det har vi fordi planter og grønne rammer for alvor kan have en positiv og afslappende indflydelse på os som mennesker. Selv små, grønne natur-tilvalg i hverdagen kan have en stor effekt på både kroppen og sindet”, siger Stine Poulsen.

Naturens levende, grønne farver og friske luft giver os gratis velvære og ro i en travl hverdag, og det ønsker Prima Færdig Hæk at have fokus på, på messen. Vi skal huske at passe på vores familie, kollegaer og os selv.

Vi har i branchen en spændende udfordring foran os – nemlig at inspirere kunderne til at passe på sig selv ved at tænke naturen i haven mere ind som en aktiv sundhedshjælp og glædesbooster i hverdagen. En investering i spændende grønne uderum er en investering i sundhed. Vi glæder os til at snakke med jer, om hvordan vi sammen kan markedsføre de gode idéer og argumenter til kunder i 2023”.

Stand 3300

Roskilde Tekniske Skole               

                                                            

Nyt AMU-kursus modul på RTS-Vilvorde

På Vilvorde udbyder de en række spændende AMU-kurser, der er relevante for gartnerierhvervet.

Med det nye kursusmodul på hjemmesiden www.kurser.rts.dk, er det nu nemmere at finde relevante kurser. Søg under ”Det grønne, landbrug og dyr”. Vi kan blandt andet anbefale kurserne ”Planteliv, økologi og miljølære” eller ”Ukrudtsbekæmpelse uden kemi”.

Kig forbi standen og hør mere om kursustilbuddene.

Stand 3018       

JU Århus udbyder nu kursus i haveplanlægning                                                            

Havetegning    

 

 

 

Som en ny tilføjelse til JU Århus’ grønne portefølje af AMU-kurser, har du nu også mulighed for at dygtiggøre dig i haveplanlægningens kunst. Kurset tager udgangspunkt i havetegning og planlægning af beplantningsplaner – ud fra stil, eget plante- og materialevalg samt miljøhensyn.


Skræddersyet inspiration til planteskoler og havecentre

Kurset er særligt tilrettelagt for medarbejdere fra planteskoler og havecentre, så det kræver, at du i forvejen har plantekendskab. I undervisningen arbejder du både med digitale og håndtegnede beplantningsplaner. Kurset varer i alt 10 dage, og du kan forvente, at du får en masse kompetencer med hjem, så du er klar til selvstændigt at udføre opgaver inden for haveplanlægning:

  • Du kan udføre alle praktiske elementer ved haveplanlægning på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde.

  • Du kan redegøre for formålet med at udarbejde en haveplan.
  • Du kan anvende forskellige muligheder for planlægning og indretning af en have.
  • Du kan vælge at sammensætte planter til en nærmere given have ud fra forskellige ønsker og behov

  • Du kan vælge at sammensætte planter ud fra forskellige vækstbetingelser og plejebehov.

  • Du har kendskab til forskellige typer og eksempler på indretning af haver og til de materialer, der anvendes i haver.
  • Du kan udarbejde en haveskitse og en beplantningsplan for en nærmere given have.

Næste kursusstart: d. 16. januar 2023

Hvis du vil vide mere, så kontakt gerne kursusansvarlig hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, Annette Liboriussen, enten på mail ali@ju.dk eller tlf. 27235798.

Stand 3000

Champost

Klitmøller, Kompost og kvalitetssikring

Tankegangen om bæredygtighed og at værne om jordens naturlige ressourcer er steget, og i plantebranchen har man i særdeleshed fået øjnene op for forbruget af spagnum. Hvordan kan man mindske det eller finde gode alternativer, som helt kan erstatte det? Champost har fået en særdeles dygtig kvinde ind i kampen.

Spændende, må jeg være med?

Sofie Bryndum, som har en kandidatgrad i agronomi og en Ph.d. i kompostering og planteernæring, er født og opvokset i Storkøbenhavn. Naturen har dog altid trukket, og da hun blev mor, blev det samtidig et nej tak til familieliv på Nørrebro, og et ja tak til åbne vidder, hobbylandbrug og Vesterhavet i baghaven.

”Jeg sendte en mail til Henrik Goul hos Champost og skrev noget i stil med: ’Hey, det er vildt spændende det I laver, må jeg være med?”

Spagnumfrie ambitioner

Det måtte hun, og Sofie blev ansat til at arbejde med kvalitetssikring og produktudvikling hos Champost. Den spagnumfrie ambition hos Champost motiverer arbejdet yderligere for Sofie, som finder udviklingen af spagnumfri produkter både spændende, men i særdeleshed også udfordrende:

”Mange af de produkter, vi og andre i branchen producerer, består hovedsageligt af spagnum, fordi spagnum har nogle helt unikke egenskaber. Der er kun få spagnumfrie vækstmedier på markedet, fordi det er så svært at lave. Det er en udfordring, som rigtig mange arbejder hårdt på at løse. Vi er i gang med at lancere 3. generation af spagnumfri såjord, og så har vi et par andre spagnumfrie produkter i pipelinen.”

 

Kortene tæt på kroppen

For at give produkterne en endnu mere bæredygtig, klima- og miljøvenlig profil, er målet hos Champost at lave vækstmedier, der udelukkende består af lokale, genanvendte eller let fornybare materialer. Men hvordan går det så med den ambition?

Henrik Goul, ejer af Champost, er forsigtig med at løfte sløret for meget:
”Udviklingen er vildt spændende, og der er gang i mange spændende ting hos os. Lige nu går alle og leder efter den gyldne løsning, og når man måske nærmer sig, så holder man selvfølgelig kortene lidt tæt på kroppen, til det hele er på plads” fortæller Henrik Goul.

Stand 3701

 

Weibull byder velkommen til en farve- og smagsrig dyrkninssæson!

De lancerer rekordmange frønyheder til den kommende sæson. Dyrkningstrenden forsætter med at vokse, og vi er mange som drømmer om at blive selvforsynende af grøntsager samt at kunne høste vores egne snitblomster. Så blandt deres mange nyheder finder du både blomstrende samt spiselige sorter. Bæredygtighed er en hjertesag for Weibull, så derfor fortsætter de også med at satse på de økologiske (KRAV mærkede) frø.

Weibulls Biokul

Biokul er et klimapositivt, svensk produceret jordforbedringsprodukt, med helt unikke jordforbedringsegenskaber. En pose biokul blandes med jorden til brug i pallerammer, bedet eller i en krukke. Den optimale blanding indeholder 6-10% biokul, og rækker til ca. 4 m2.

Weibulls Plantejord med biokul

Plantejord med biokul kan anvendes i hele haven, drivhuset samt i højbede. Jorden er også tilsat stenmel, som er rig på kisel, jern, magnesium og kalcium. Blandingen fremmer plantens vækst og modstand overfor sygdomme. Biokul lagrer og binder gødning.   

Simontorp Krukke/pottejord 

Naturprodukt som består af kogødning, som blandes med spagnum og beriges med kisel ler. Denne blanding giver nærigskrævende planter i krukker og potter optimale forudsætninger for tilvækst.

Simontorp Såjord

Til såning, stiklinger og kaktus. Produceret af naturlige råvarer og godkendt til økologisk dyrkning. Tilsætningen af certificeret biokul forbedrer syretilgangen, jordstrukturen og dræningen af vand.

Weibulls Bæredygtig/tørvfri plantejord

Bæredygtig plantejord som er tilpasset til udendørsbrug samt tilplantning i hele haven – kan sågar anvendes som jordforbedring, dog ikke til såning af frø og stiklinger.

Weibulls Bæredygtig/tørvefri blomsterjord

Velegnet til ny- og omplantning i krukker og blomsterkasser, både indendørs og indendørs. Indeholder leca og biogødning, som forbedrer jordens struktur. Blomsterjord har en noget grovere struktur end såjord og et højere gødningsindhold. Blomsterjorden er velegnet til almindelige planter, der kræver en neutral pH-værdi.

Weibulls Fåreuldsmåtte

Vinterbeskyttelse af ren fåreuld som vikles rundt om krukken og giver optimal varme til planternes rodsystem. Anvendes under og rundt om krukkerne. Klippes ud i valgfri størrelse.

Stand 3641

Fem nye planter fra Gunnar Christensens Planteskole

 

Rød efterårshindbær, Rubus idae. SCHLARAFFIA® PLENTIFUL

Er krukkehindbær for lave og de traditionelle hindbærsorter på op mod 2 m for høje? Så kan SCHLARAFFIA® PLENTIFUL med fordel vælges. De 120 – 150 cm høje buske kræver ingen opbinding, stænglerne er tornfrie og kan klippes helt ned i foråret. Sorten er en efterårshindbær, der allerede fra slutningen af juli giver de første modne velsmagende bær. Gennem de næste måneder modner flere og flere bær, og som navnet antyder, så er den rigtbærende.

Plantes i almindelig havejord eller i en krukke. Måske oplagt som busk blandt blomster til vasen eller blandt andre prydbuske?

Robust pampasgræs fra Overdam Planteskole

Cortaderia selloana ’Patagonia’ har Poul Petersen fra Overdam Planteskole hjembragt fra den amerikanske planteskolemand Kurt Bluemel, som har indsamlet den i Patagonien, Sydamerika.

Flot 120 cm høj tue af blågrønne aks. Ca. 200 cm høje blomsteraks strækker sig over tuen allerede fra august måned. De mange blomsteraks er beige og falmer til cremehvide. ’Patagonia’ er superrobust og ekstra hårdfør. Den tåler at stå fugtigere i efteråret og vinteren, og der skal meget til, før den giver op overfor hårdt vintervejr.

Plantes i sol eller halvskygge og trives i de fleste jordtyper.

Dværgfersken ’Ice Peach’

Prunus persica ’Ice Peach’ kåres som én af de bedste ferskner, når det kommer til aroma og smag. De mellemstore helt lyse ferskner modner på friland fra midten af august og nogle uger før, når den er plantet i drivhus. Udenpå er frugterne faste og kun let behårede. Frugtkødet er helt lyst.

Dværgfersken ’Ice Peach’ bliver kun 1,5 – 2 m høj, men vokser med frodige nye grene, hvorpå de mange frugter dannes på sidste års ved. Ønskes en kompakt plante, så kan de meterlange skud reduceres til ca. 50 %, når frugterne er høstet. Det gælder især, hvis ’Ice Peach’ dyrkes i en stor krukke.

“Vild” brombær ’Benenden’

Ingen torne, ingen rodskud og ingen frugt. Rubus ’Benenden’ (3 m i højde og bredde) skal betragtes som en prydbusk, der vokser sig stor og kraftig med lange buede grene, hvorpå de mange hvide tallerkenformede blomster pryder planten fra forår og henover sommeren. En utrolig nem plante til den del af haven, hvor der gerne må vokse lidt kraftige buske. Sol eller halvskygge i fugtighedsholdende veldrænet jord.

Det engelske Horticultural Society har givet Rubus ’Benenden’ den prestigefyldte pris Award og Garden Merit i 1993.

Kinesisk lakrids, Glycyrrhiza yunnanensis

Kraftigtvoksende staude eller måske rettere halvbusk, der er nært beslægtet med lakridsrod (Glycyrrhiza glabra). Kinesisk lakrids bliver omkring 1,5 m høj og har opret vækst med grene, hvorpå de fine grønne finnede blade sidder. I juli blomstrer den med smukke lilla blomster. Særligt for planten er de runde dekorative piggede frøstande. Bedste placering er i fuld sol eller halvskygge. Kinesisk lakrids i almindelig veldrænet havejord. Planten er fuldt hårdfør.

Planten er en del af gurudesigneren Piet Oudolf sortiment. Hans havedesigns er ofte inspireret af naturens udtryk – ikke mindst når blomstringen er ovre.

Stand 3500

Nyt i tilbehør fra Hartving

Smart vandingsur

Smart og simpel vandingsur med over 100 indstillingsmulig-heder: 10 forskellige vandingstider og 11 forskellige intervaller. Betjenes ved hjælp af 2 drejeknapper. Mulighed for at udsætte starttidspunktet med x-antal hele timer. Kan bl.a. anbefales til vanding af potte- og drivhusplanter, en nyanlagt græsplæne samt ved vanding med siveslange.

Kræver 2 stk. 1,5 V AAA batterier.

GEKA adapter – med klokobling og push-fit.

Adapteren, som er lavet i messing, gør det lettere at sammenkoble slanger med GEKA kobling og lynkobling.

Boblemåtten

En ergonomisk aflastningsmåtte med særlig fokus på at skåne ben og ryg ved en stående arbejdsplads.

Det gælder både på hårdt såvel som almindeligt gulv.

Måtten er:
– meget slidstærk
– isolerende
– skridsikker
– stimulerende for blodgennemstrømningen
– komfortabel både med og uden fodtøj
Måtten findes i 3 størrelser: 60 x 90 cm og 90 x 120 cm samt på rulle med 90 x 933 cm (til større arealer).

Den har affasede kanter og er 15 mm tyk.

Tomatpotte selvvander

Diameter 29 cm, højde 13 cm, kapacitet 3 liter, plads til 3 tonkinstokke til at støtte planten.

Tomatplanten vandes direkte i 2-3 uger indtil rødderne er lange. Herefter vandes der i skålen.

Fordele:

  • Forhindrer, at næringsstoffer skylles væk, når planten vandes nær stænglen.
  • Hjælper med at forhindre svampe- og rodsygdomme ved at holde stængelom-rådet tørrere.
  • Ideel til vækstposer/planteposer, store krukker eller køkkenhave.
  • Den centrale inder potte skaber en dybere plantezone for sundere rodvækst.

 

THINK GREEN HANDSKER

Hartving har udvidet deres sortiment. Handskerne er produceret med 45% genbrugsplast. De findes i flere varianter, så kig forbi deres stand og få en udførlig gennemgang af de mange nye produkter i serien af handsker.

 

Kemimaske

GVS Elipse halvmaske med udåndingsventil. TPE (termoplastik med gummiegenskaber). GVS click-system. Latex- og silikonefri. Filtrene låses i fatningen af hovedbåndet.

Fås i størrelse S/M eller M/L

Stand 3144

Nyt fra Nygaards Planteskole                                                                                                    

Skimmia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skimmia Jap. ‘PEROSA’

Lav, stedsegrøn busk der bliver ca. 1 m. høj. Den har rosarøde blomsterknopper i efteråret og smukt gråligt marmoreret løv, der giver en flot kontrast til blomsterknopperne. Den trives i halvskygge/skygge i god muldet jord og er velegnet til surbundsbedet i krukker mm. God insektplante.

Hydrangea Poul Robert

Hydrangea yezoensis Norðîc® ’Poul Robert’

Prydbusk med mange oprette grene. Kan i mange henseender minde om H. macrophylla, men synes mere frostfør. Bladene er ægformede, op til 15 cm lange og savtakkede, de er grønne henover sommeren og med fantastiske høstfarver. Blomstrer i juli – august. Blomsterstanden er en flad skærmlignende stand med få sterile randblomster og mange små fertile blomster i midten af skærmen, blomsterne er lyseblå/rosa.

Nygaards Planteskole får tre nye spændende tofarvede sorter i impuls-hortensia. De produceres i C5.0 og er lige til at sætte i krukken.

Hydrangea macrophylla ’Cocktail’

En frynset sort med tofarvede, lysegrøn/cremehvid med mørkrosa kant og meget holdbare blomster.

 

Hydrangea

Hydrangea macrophylla ’French Cancan Bleu’

Lillarosa blomst med mørkere kant og let frynsede blade.

Hydrangea macrophylla ’Samba Fire’

Lysrosa blomster med mørkrosa kant og let frynsede blade.

 

Carstens udvælgelse af nye conifere

På billedet er det Cedrus deodara ’Mr. Blue’ (bagerst) en kompakt Cedrus deodara med fantastisk blå farve om sommeren og let overhængende vækst.

Forrest til venstre er det en Chamaecyparis lawsoniana ’Lycopodioides’ med en flot grålig farve, krusede nåle og en langsom vækst.

Forrest til højre er det Cryptomeria japonica ’Green Pearl’ der har en meget langsom, tæt og kompakt vækst, den har en flot grøn sommerfarve og bliver kobberfarvet om vinteren.