GLS-A og 3F har indgået aftale om en ny overenskomst for en 2-årig periode.

 
Fokus på øget fleksibilitet og arbejdsmiljø

Øget fleksibilitet og arbejdsmiljø har haft et særligt fokus under forhandlingerne, og parterne har indgået aftale om etablering af en konsulenttjeneste, der kan hjælpe virksomheder og medarbejdere i forhold til at opfylde ESG-rapportering og lette arbejdet med implementering.
 
”Forliget ligger forventeligt på det samme økonomiske niveau, som vi har set på det øvrige private arbejdsmarked. Vi har opnået vigtige aftaler om arbejdstid for alle vores brancher, som giver vores medlemmer nye muligheder og fleksibilitet. Vi har desuden opnået en ramme, der giver mulighed for at aftale større fleksibilitet for planlægningen af ferieafholdelse. Aftalen favner også muligheden for at se nærmere på overenskomsternes løn og lønforenkling.
 
Vi har oplevet et langt og intenst forhandlingsforløb med vores forhandlingspart. Et forløb, som har givet resultater, der gavner begge parter. Det er aftalen om en konsulenttjeneste på arbejdsmiljøområdet et eksempel på,” udtaler Helle Reedtz-Thott, formand for GLS-A.
 
Den nye overenskomst træder i kraft den 1. marts 2024.

Du kan læse mere her

Link til Overenskomsten