Have & Landskab indtager Ledreborg Slot

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche rykker teltpælene op og flytter fra Slagelse til Ledreborg Slot.

Efter 11 udstillinger og 22 år i Slagelse bliver hele den grønne branches samlingspunkt nu omplantet og skal slå rødder i større og bedre omgivelser. Ledreborg Slot og den storslåede slotspark nær Roskilde bliver nemlig rammen, når fagudstillingen Have & Landskab slår portene op til næste udstilling den 3. til 5. september 2025. Og det er både tiltrængt og en unik mulighed, fortæller Have & Landskabs bestyrelsesformand, Joel Klerk.

”Trods en perlerække af stadig flottere udstillinger kunne man lidt frækt sige, at de også gentog sig selv. Det var lidt det samme fra år til år. Nu tager vi et stort spring og både håber og tror, at det vil få en helt ny kreativitet bragt frem i både os selv og udstillerne,” siger Joel Klerk og fortsætter: ”Beslutningen om at flytte fra Slagelse skyldes, at vi var mere og mere udfordret af logistikken.
Med skiftet til Ledreborg Slot får Have & Landskab en optimal infrastruktur, en organisation, der er vant til at afvikle store arrangementer, og ikke mindst nogle af de flotteste parkomgivelser hele landet har at byde på.”


Ledreborg har prøvet det før

Ledreborg Gods drives til dagligt af Silvia og John Munro, der er den 8. generation i familiens eje. Til Have & Landskab stiller de op mod 17 hektar til rådighed, altså et stykke mere end udstillingens godt 14 hektar i Slagelse. Men det giver heldigvis ikke John Munro og hans hold sved på panden, at op mod 12.000 grønne fagfolk nu vil strømme til slotsparken i løbet af de tre dage i sensommeren 2025.

”På Ledreborg har vi prøvet det meste før. I over 30 år har vi afholdt arrangementer, og vores livsstils udstilling i maj har op mod 20.000 besøgende i løbet af fire dage, mens vores slotskoncerter trækker op mod 12.000 på en enkelt dag. Derfor glæder vi os til at byde hele den grønne branche velkommen,” siger John Munro og påpeger, at omgivelserne med 80 hektar park, omringet af marker, skove og Ledreborgs golfbane må siges at udgøre en optimal ramme til Have & Landskab.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her